Beställningssortimentet; din egen guldgruva.

Över 6 000 olika viner, leverans över hela landet och ingen minimiorder. Beställningssortimentet är verkligen en guldgruva för dig med högre krav på utbud och kvalitet. Det enda du behöver är ett användarkonto på www.systembolaget.se. Att föra fram enkelheten och fördelarna med att beställa viner genom Systembolagets hemsida är en av Winemarkets grundidéer. Konceptet med beställningssortimentet låter oss ta våra favoritviner och erbjuda dem till dig.

Vårt grundkoncept kan sammanfattas med ett påstående och en lösning; PÅSTÅENDE: vinälskare vill bli engagerade och erbjudas produkter på ett sätt de kan relatera till. LÖSNING: En informativ hemsida med enkel beställning. Fokus på innehåll och kvalitet och möten med kunden runt om i landet (genom Winemarket Prova!) Det är faktiskt så att det är din smak som avgör. Genom att träffa dig, kunden, kan vi tillsammans utveckla både personlig smak som utbud.

Systembolagets tidigare sortimentsmodell har inte gynnat mindre kvalitetsproducenter. Med e-beställning på hela beställningssortimentet blir dessa guldkorn plötsligt tillgängliga för alla. Hemleveranser kommer att göras på prov under det kommande året och jag för min del hoppas att det blir en permanent lösning. Samtidigt vill jag påpeka att små vinproducenter inte är lika med bra producenter. Det finns bra små och bra stora producenter.

Tiderna förändras och Systembolaget går mot en mer nyanserad modell för sitt sortiment, vilket är bra. Det gynnar mångfalden i glasen!

Ett bra exempel på ett vin som aldrig skulle bli aktuellt för en större lansering på Systembolaget är Les Saintpierre från Domaine Rouge Garance. Endast 8 000 flaskor görs varje år. En pärla.

Trevlig helg önskar Winemarket!