Leve nörden.

Jag hörde ett inslag på radion om en liten hantverksmässig svensk producent av smör. I Sverige har vi ett fåtal varumärken för smör, och alla smakar ungefär likadant. Jag förundrades över alla dimensioner av smör killen plockade fram och vilken betydelse smöret hade för den produkt du vill tillverka eller det bakverk du vill baka. Han gillade verkligen sitt smör.

På pinterest.com hittade jag 101-åriga Virginia Pulver som kör en 81 år gammal veteranbil i perfekt skick som hon själv mekar med. Helt otroligt.

På samma sätt träffar jag regelbundet sanna vinentusiaster. Dessa ambassadörer bland konsumenter. Provar, diskuterar och jämför. Oförtröttligt.  Vill veta mer.

Är det inte fascinerande hur vi kan gräva ner oss fullständigt i en till synes väldigt smal fråga bara för vårt höga nöjes skull? Glädjen över att för en stund få låtsas att det är det viktigaste i hela världen. Att helt enkelt få lov att vara en riktig vinnörd ibland. Eller handlar det bara om att försvara mångfald och kulturarv? Hur som helst, så är lite nördighet förmodligen bara hälsosamt. Och roligt!