Appar för vintokiga

Appar löser ju inte allt men visst är det finurligt att ha så mycket information så lättillgängligt? En välbyggd app kan vara guld värd. Jag laddade just ner den nya appen från Wine Spectator som heter Wine Ratings+. Snygg, lättanvänd och späckad med information. Betyg, nyheter och en bra årgångstabell.

 

En annan kul app för dig som har svårt att komma ihåg vad du provat är Vivino. Ta bara en bild på etiketten via appen och sedan scannas den av och matchas mot databasen.  Är du först att prova vinet får du lägga upp lite enkel data (som andra sedan kan fylla på). Du kan dela mellan vänner och via sociala medier.

Slutligen såklart Systembolagets app där du kan leta upp alla drycker i sortimentet och få veta i vilket butik de finns lagerförda. Ganska fascinerande egentligen att denna app innehåller större delen av de drycker som finns att köpa i landet.

…och just det ja, du har väl inte missat att du kan lägga en Winemarket-ikon på din hemskärm som Iphone-användare? Blir som en app, men baserat på en annan teknik via webben!