Byron – pionjären i Santa Barbara

För inte allt för längesedan så var Santa Barbara böljande gröna slätter med få invånare. 1969 planterade Uriel Nielsen den första kommersiella vingården i Santa Maria Valley. Byron statades av Ken Brown 1984 som fortfarande sitter vid rodret, även om Byron numera ägs av Jackson Family Estates. Santa Maria Valley är ett av de svalaste områdena inom Santa Barbara County och det ger ovanligt lång växtsäsong. Idag anses Santa Barbara var den mest lämpade regionen i Kalifornien för Pinot Noir.

Vinmakaren, sedan 2003, heter Jonathan Nagy. Uppvuxen i San José och utbildad på University of California. Man väl säga att han har regionen i blodet. Idag har Byron etablerat sig som en respekterad producent. Efter många år av vad Byron kallar ”The Big Experiment” så har mängder av druvkloner och produktionsmetoder utvärderats. Något som betalt sig. Idag rankas vinerna mycket högt i den internationella pressen.

Winemarket börjar med att ta in två viner. Båda med ursprungsbeteckningen Santa Barbara. En Chardonnay och en Pinot Noir. Jag hoppas att du kommer att gilla dem lika mycket som jag gör!