Michelle Richardson – med hyfsad meritlista

Efter sin “post graduate” i oenologi på Roseworthy Agricultural College i Australien tog karriären fart på allvar för Michelle. Som vinmakare hos olika producenter har hon utsetts till årets dito i flera sammanhang; Royal Easter show “Winemaker of the Year” 1997, 1998, 2001, 2002. Winestate Magazine “New Zealand Winemaker of the Year” 1999, 2000. International Wine Challenge (IWC) UK “White Winemaker of the Year” 2001. Hennes förmågor som vinmakare bör därmed vara klargjorda. 

Hennes viner är 100% jästa med vildjäst eftersom Michelle anser att vinerna då får den unika textur som hon eftersträvar. Med sina goda relationer runt om i den Nya Zeeländska vinindustrin har hon möjlighet att köpa druvor från de bästa lägena i Central Otago (Pinot Noir) och Marlborough (Sauvignon Blanc). Som många andra produkter i vårt sortiment så finns Michelles viner i begränsade volymer, så på Winemarket kan vi skatta oss lyckliga att vi får arbeta med henne!

Från och med november månad säjer vi en Pinot Noir från Central Otago och en Sauvignon Blanc från Marlborough. En kul detalj på Pinot Noir-etiketten är tillägget ”Holcicka” som betyder ”liten flicka”. Michelle har tillägnat vinet sin dotter och hennes tjeckiska arv genom hennes far. För alla oss Pinot Noir-fantaster är detta ett välkommet tillskott i portföljen tillsammans med Byron Pinot Noir.