Mer Case Vecie. Julen är räddad.

Visst var jag bredd på att Amarone var efterfrågat i Svea Rike, men inte trodde jag att det dyraste rödvinet i sortimentet skulle sälja slut på så kort tid. Amarone-entusiasterna har visst hittat fram till Brigaldara och winemarket.se. Men julen är räddad! En blixtorder till Brigaldara och några dagar senare har vi fyllt upp med ett nytt parti av den vingårdsbetecknade juvelen Case Vecie.

450 meter över havet, nära byn Grezzana, ligger Case Vecie på 7,5ha. En lång mognadsperiod, sent skörade druvor och lång torkningsprocess i sval temperatur ger vinet en otrolig färg och koncentration. Endast 15 000 flaskor tillverkas varje år och det lagras 24 månader på franska små ekfat. På bilden, ägaren, Stefano Cesari.

The Wine Advocate gav vinet 94 poäng och Italienska Gambero Rosso 3 glas, den högsta utmärkelsen.

Ur Antonio Galloni’s noteringar:

”The 2007 Amarone della Valpolicella Case Vecie boasts fabulous textural richness and body. Dark cherries, cinnamon, flowers, spices and licorice are some of the many notes that jump from the glass. Sweet balsamic notes develop with time, adding considerable complexity and character. The 2007 impresses for its mid-palate density and fabulous overall balance. Anticipated maturity: 2014-2024.”