Tankar på tåg

Puh. Jag hann precis med tåget från Stockholm C. Jag har just provat igenom en stor del av Winemarkets sortiment under eftermiddagen tillsammans med välmeriterade vinskribenterna Elke Jung och Anders Röttorp från http://www.vinbanken.se. En omfattande provning med intressanta diskussioner. Tack Elke och Anders!

Imorgon är det dags igen för ett nytt Winemarket Prova, och såsom idag kommer både jag och våra besökare att forsa igenom vinvärlden på ett par timmar. Varje gång jag provar de egna vinerna på det här sättet bjuder de på nya överraskningar. Även jag själv byter regelbundet favoriter. Trots att jag provat vinerna så många gånger. Några är förstås nya eftersom vi lanserar viner nästan varje månad. Vin bjuder inte på några absoluta sanningar. Det är en ständig relation till dagens sammanhang och sinnesstämning. Och det är väl endast positivt!

Dagens favorit då? Ja, för min egen del så tror jag faktiskt att det var Viña Magna från Dominio Basconcillos i regionen Ribera del Duero i Spanien. Finstämt men ändå kraftfullt. Komplext men ändå tillgängligt.

Tuut. Tuut.