Domaine de la Vougeraie årgång 2011

Den lilla tilldelningen på viner från Domaine de la Vougeraie har landat!

Man kunde ju önska att Sverige fick fler flaskor från denna topproducent. Redan i skrivandets stund har allokeringen av de mest exklusiva vinerna (såsom Corton Charlemagne Grand Cru 12 flaskor…) sålts till förväntansfulla entusiaster. Men ha förtröstan, det finns fortfarande alla möjligheter att lägga vantarna på en härlig Pinot Noir från La Vougeraie. Flera viner finns från och med nu tillgängliga i beställningssortimentet. Men notera att det ändå är först till kvarn! Det finns även lite flaskor kvar av äldre årgångar.

Vill du ha möjlighet att köpa exklusiva partier så anmäl dig till det separata nyhetsbrevet för små exklusiva partier på info@winemarket.se. Då blir du först med att veta vad som är på gång!

collage_Vougeraie_labels

Det finns egendomar som har förmånen att arbeta helt utan kompromisser och helt utifrån sina visioner. Det här är en av dem. Domaine de la Vougeraie i byn Premeaux Prissey ägs och drivs av familjen Boisset. Men det dröjde ända till 1999 då det första vinet med namnet Vougeraie lanserades. Under 1990-talet köptes en rad olika toppvingårdslägen i både Côte de Nuits och Côte de Beaune. Det första vingårdsläget som köptes var “Les Evocelles”.

Bourgogne har över 4000 registrerade vinproducenter, och bland vinmänniskor är det välkänt att du måste ha bra koll på vilka som är bra och dåliga producenter i denna region. Men bland alla dessa ofta väldigt små producenter finns några av världens mest ansedda gårdar. Domaine de la Vougeraie tillhör utan tvekan detta toppskikt.