Riesling för himmelriket

1 mars utökade vi vårt vita vinsortiment med två tyska Rieslingviner från vår nya producent Friedrich-Wilhelm-Gymnasium; Schiefer Reisling Trocken och Graacher Himmelreich Riesling Spätlese. Friedrich-Wilhelm-Gymnasium har en gedigen historia som går så långt tillbaka som 1561 då Jesuitorden drev vingården under drygt 200 år. En intressant detalj är att Karl Marx gick i skolan här på 1830-talet. De har idag 25 ha vinodlingar i vackra Moseldalen och Saardalen, dedikerade till riesling av toppkvalitet. Naturen i Moseldalen är varierande med karga, steniga landskap med branta skiffersluttningar å ena sidan och böljande, gröna kullar å andra sidan. Detta bidrar till komplexa viner där dessa motpoler möts i harmoni.

Traditionella tekniker och respekt för naturen är något de prioriterar högt på Friedrich-Wilhelm-Gymnasium och 80 % av druvorna plockas idag för hand. I källaren förvaras 240 traditionella Moseltunnor, så kallade Fuder, som vardera rymmer 1000 liter och här hittar man även grundstenar från Jesuitordens tid.

Riesling. Himmelskt.

 

producentbild_1