Champagne Serge Mathieu – Guldmedaljören

Framgångarna fortsätter för Serge Mathieu! Idag presenterades vinnarna i Vinordic Wine Challenge 2014 och vi gick glada därifrån med en guldmedalj och ”Best Value” för deras Champagne Serge Mathieu Brut Prestige. En generös och smakrik Champagne som går hem hos många.

Vinordic

Egendomen Serge Mathieu ligger i Avierey-Lingey i området Aube i södra Champagne och här hittar vi makarna Isabelle and Michel Mathieu-Jacob som driver vingården och överser allt från odling till försäljning. De har en filosofi vad gäller ekologi och hållbarhet som sammanfattas så här – ”one never «owns» land, one is like a tenant whose obligation is to pass it on, fertile and in good condition”. Deras Champagner odlas pga detta i princip ekologiskt men man har ändå valt att inte certifiera vingården –”The aim of all this work is not to acquire a logo or a certificate, but to respect the final product, the consumer, and the land”.

Har ni inte besökt deras hemsida kan jag varmt rekommendera en titt på champagne-serge-mathieu.fr. Ha ljudet på och klicka dig runt för en underhållande informationsstund med glimten i ögat.

Vi skålar vinsten med vinnaren i glasen!