Midsommartips

Nu är det bara några dagar kvar till midsommarens festligheter. Behöver du lite inspiration till goda drycker till midsommarmaten? Här kommer några tips på öl och vin som finns i det fasta sortimentet på Systembolaget.

Prova någon av våra goda öler som sällskap till sillen. Varför inte den glutenfria Green’s Blond Ale eller ölen från The Rockies, Mountain Livin’ Pale Ale.

Ska ni grilla någon typ av kött på midsommar passar ett fylligt rött vin bra, exempelvis nya Cinnabar GSM från Gemtree som redan fått flera fina omdömen. ”Rekommenderas” i Allt om Vin 7/2014 och ”Fynd” i Dina Viner 7/2014. Lägger ni istället fisk på grillen passar den eleganta Coteaux Bourguignons från Antonin Rodet utmärkt eller ett vitt alternativ som Kleine Zalze Chenin Blanc. 

Trevlig midsommar önskar vi på Winemarket!