Arboleda hyllar Chiles unika trädarter

Arboleda är Eduardo Chadwicks personliga projekt i Aconcaguas dalgång och är en hyllning till de unika trädarter som skyddas i egendomens vingårdar. Nu lanserar vi två av deras viner i beställningssortimentet, en Cabernet Sauvignon och en Sauvignon Blanc.

ECH

Arboleda har en omtanke om miljön som omfattar allt som företaget ägnar sig åt och trots att Arboleda inte är ekologiskt certifierade är de en av de främsta förespråkarna för hållbar odling – ”Sustainable Viticulture”. På egendomen arbetar man för att bevara den naturliga mångfalden och av detta skäl behålls 1450 hektar outnyttjade för att främja det lokala djur och plantlivet. Där finns idag 65 olika fågelarter, 8 däggdjursarter och 96 olika typer av växter.

las-vertientes2

Ett annat viktigt steg i den hållbara odlingen är att bevara de viktiga ravinerna som har en dubbel funktion. Dels förhindrar de att jordmånen eroderar vid regn, dels fungerar de som naturliga korridorer för det viktiga plant- och djurlivet i dalgången. På egendomen finns även en 14 hektar stor reservoar där flyttfåglar ofta stannar för att återhämta sig. Vattnet i reservoaren kommer främst från Aconcaguafloden men även från regnvatten. 

Chilhue-vinedo10

Arboledas viner har mottagit en lång rad utmärkelser och håller en jämn och hög kvalitet år efter år.