Sommar och sol

Nu är sommaren här på riktigt och med den kommer lata dagar i solen, grillkvällar och förhoppningsvis god mat och dryck. Vi vill tipsa om några sommarviner som passar bra vid grillen, på picknickfilten eller bara som njutningsdryck i solen.

När du vill ha lite lyx i vardagen passar ett rosa bubbel i begränsad upplaga! Camille Braun Crémant Rosé gör sig även utmärkt som välkomstdrink på bjudningar eller som lite lyxigare njutning på picknickfilten.

Om du vill ha ett friskt och fylligt vitt vin som passar lika bra för sig själv som till skaldjur eller en bit ost är FWG Schiefer Riesling Trocken ett bra alternativ.

För alla härliga grillningar har vi två röda tips. Till rött kött som oxfilé eller entrecôte väljer du med fördel ett kraftfullt rött vin som exempelvis ekologiska Cinnabar GSM. Grillar ni lamm eller fläskfilé kan den eleganta men kraftfulla Byron Pinot Noir passa bra.