Happy International Cabernet Sauvignon Day!

Numera verkar det finnas en särskild dag för nästan allt och vin är inget undantag. Imorgon (eller i torsdags enligt vissa) är det International Cabernet Sauvignon Day och vilken dag som är den rätta vet vi knappt själva. Men vi passar ändå på att hylla Cabernet Sauvignon med ett inlägg!

Cabernet Sauvignon är en klassisk fransk Bordeauxdruva som har spridit sig över i princip hela världen och den populära druvan är också en av de mest odlade. Med sin förmåga till att även utan andra druvsorters inblandning skapa viner i absolut högsta klass och med tanke på sin lagringsduglighet är Cabernet Sauvignon en av de verkliga kungligheterna bland alla druvor. 

I sortimentet hittar du flera riktigt bra viner på Cabernet Sauvignon, bland annat kultvinet La Jota och det nyligen prisade vinet från Arboleda. Missa heller inte det tjusiga ekfatslagrade vinet från Kleine Zalze.

Happy International Cabernet Sauvignon Day önskar Winemarket!

1233862_39852212