Kleine Zalze MCC

Under våren kom nyheten att Kleine Zalze släpper sitt första mousserande vin av typen MCC –Méthode Cap Classique. Kleine Zalze har alltid velat ta fram en MCC och när de nu etablerat sig som en producent med exceptionella viner som håller hög kvalitet var tiden mogen.

”The launch of our first MCC marks a milestone in the history of Kleine Zalze” säger ägaren Kobus Basson.

Och hyllningarna låter inte vänta på sig. På Michelangelo International Wine & Spirit Awards 2014 tog den första årgången 2009 hem medaljen för bästa MCC samt Double Gold och den följande årgången 2010 tog hem Silver.

Kleine Zalze MCC Vintage Brut är ett mousserande årgångsvin i klassiskt stil gjort på Chardonnay och Pinot Noir från enbart de bästa vingårdarna. Vinet jäses en andra gång på flaska och får sedan mogna på jästfällningen i tre år.

Ett fantastiskt tillskott i den redan imponerande portföljen! Har vi tur kanske detta goda bubbel kommer till den svenska marknaden i framtiden..

1970659_676138722449874_7569639104440744734_n

Se även filmen om MCC från Kleine Zalze: