Chilenska viner i världsklass

Det familjeägda vinhuset Errázuriz producerar viner i världsklass som fått internationellt erkännande och visat att Chile är ett vinland att räkna med. Nu hittar du deras viner hos Winemarket.

logo FW Errazuriz

Errázuriz grundades 1870 i Aconcaguadalen då Don Maximiano Errázuriz, en äventyrare till läggningen, efter en lång resa genom Europa sökte sig bort från Santiago för att finna en lämplig plats att bosätta sig på och odla vin. Han färdades 100 km på hästryggen innan han fann den perfekta platsen, Panquehue i Aconcaguadalen. Med svala och regniga vintrar, varma och torra somrar i kombination med fuktiga vindar från Stilla havet är dalen idealisk för vinodling. Don Maximiano skickade efter kloner av högsta kvalitet från Frankrike och förvandlade med hårt arbete en karg bit land till en vingård i världsklass.

Manzanar (2)

Don Maximiano uttryckte det som fortfarande är Errázuriz filosofi – ”From the best land, the best wine”. Detta är något som genomsyrar hela vinproduktionen, från vinodlingarna i Aconcagua, Casablanca och Curicó till hanteringen av druvor och vinifikationen. Genomgående finns en respekt för naturen och man arbetar för hållbarhet i alla led.

DOBLE GIRO 2.tif

Idag drivs vinhuset av visionären Eduardo Chadwick, femte generationens Errázuriz. Han fortsätter att, i Don Maximianos tradition, sträva efter högsta kvalitet och viner med en distinkt identitet men har även moderniserat vinproduktionen och introducerat nya druvsorter. 2004 tog Eduardo initiativet till The Berlin Tasting, den numera historiska blindprovning där Errázuriz viner vann över några av världens mest ansedda viner.

Se alla viner från Errázuriz