Goda nyheter från USA

Idag lanserar vi fyra nyheter i beställningssortimentet från King Estate som rankas som en av Oregons topproducenter av både Pinot Gris och Pinot Noir. På King har man även viner från Washington under varumärket NxNW, North by Northwest, där man samarbetar med lokala odlare för att få fram druvor av högsta kvalitet. Både Oregon och Washington är två spännande vinområden som än så länge är relativt okända för oss svenskar. Oregon är kanske mest känd för riktigt bra Pinot Noir och Washington är den näst största vinproducerande staten i USA.

The_King_Estate_Experience_—_Winemarket

King Estate grundades utanför Eugene i Oregon 1991 då Ed King fann en bit mark med näringsrik jord som tidigare använts till att odla hö till boskap. 1994 hade 40 hektar vinrankor planterats och då främst av sorterna Pinot Noir och Pinot Gris. Sedan dess har vingården utökats och idag odlar man på drygt 400 hektar. På King brinner man för miljön och arbetar enligt hållbara principer på hela egendomen. Utöver vin odlar man en mängd olika frukt och grönsaker som används på den egna restaurangen och man producerar även egen honung.

Vill du veta mer om King Estate? Kika på filmen: