Vårkänslor och rosévibbar

Jag har börjat internetdejta. Det finns flera siter där man kan registrera sig, ladda upp en bild och en liten fyndig text och sen bara vänta på att någon ska gilla bilden nog mycket för att klicka sig vidare och läsa presentationstexten – sen borde det vara klart. Självklart klev jag inte in i det här helt blint; jag kände mig manad att göra lite research – målgruppsanalys kan vi kalla det – för att lista ut hur jag bäst vinklar min text för att framstå som absolut oemotståndlig.

Det är tydligen är det viktigt att gilla djur, motion, umgås med vänner, mat, dryck och att resa: ’både till städer och stränder’, det är ett plus om man tänker lika mycket på karriär som på fritid. Vara ordnad.

Jag satte mig ned och gnuggade mina geniknölar; här skulle författas mästerverk – darra, ni ogifta kvinnor!

–––––
Jag gillar semikolon. Eleganta tecken, semikolon. Användbara till väldigt mycket; de skapar naturliga små andrum i långa texter och ett skönt flyt. Jag nämner det för att en del människor inte gillar semikolon; det är lika bra att ta de viktiga grejerna först om det här ska ha någon chans att fungera. Jag tror att människor som inte gillar semikolon har katt.

Utöver semikolon gillar jag att resa, att lyssna på musik, att skriva, att laga mat, att dricka vin, att dricka öl; speciellt enkel, ganska smaklös lager. Jag kan dricka så kallade craft beers om jag verkligen måste. Men det blir lätt krystat efter ett tag. Jag gillar fota. Några smakprov finns på www.reality-inflicted.com.

Jag firade min 40-årsdag i New York. På en eritreansk restaurang som ägdes av två fransmän, lyssnandes på blues framförd av en japansk jude. Jag vet fortfarande inte vad jag ska bli när jag blir vuxen. Det kan vara en 40-årskris, det kan vara omogenhet – det är antagligen en kombination av båda. Jag har jobbat som diskare, kock och sommelier, jag har arbetat med vininköp och jobbar nu med reklam. Jag är lika ytlig som alla andra som är på dejtingsidor.

Vem du är vet jag inte. Kanske någon helt annan än den jag tror jag letar efter.

Texten ovan har i skrivande stund lett fram till exakt 0 interaktioner.
––––

Internetdejting är precis som all marknadsföring att presentera en produkt på ett sätt som på bäst sätt säljer in produkten till målgruppen. Man ska gärna arbeta med målande, generella ord – ord öppna för flera tolkningar. Vi vill nå en så bred målgrupp som möjligt – i mitt fall kvinnor i åldern 28-42 – vi vill att de ska fastna direkt; eller i vart fall bli nyfikna och vilka veta mer.

Men det är svårt idag. Väldigt svårt.

Vi lever i ett visuellt samhälle, vi ser bilder, vi förstår bilder. De går rätt in på ett sätt som ord inte gör. Ord kräver ansträngning, en medveten insats – och man vet inte förrän man har läst om det var värt ansträngningen eller inte. Därför är det alltid mer effektivt i marknadsföring om man jobbar med ett starkt bildspråk och kompletterar med några små utvalda citat, texter eller betyg. En bred exponering hjälper också; och kanalspecifika budskap. Tinder för fredag och lördagkvällar, Badoo för något. Men inte mycket, seriöst dejtande, gratisdejtingsiter för de som verkligen vill gå på dejter men är lite ambivalenta inför slutmålet och så har vi de där betaldatesiterna. Där man betalar för att hitta den rätte.

Eller så skiter man i allt det där; tar en filt, greppar en flaska rosé och lite grillad kyckling – letar reda på någon man är intresserad av – de kan finnas närmare än du tror – och frågar rätt ut om de vill följa med. Vem vet – hen kanske till och med säger ja.

Ingenting kan göra en filt på en lätt fuktig gräsmatta så uthärdlig som en flaska rosé och bra sällskap. Camille Braun har producerat en liten, liten mängd rosébubbel som är grymt gott att dricka – men ännu bättre till lite mat i solen. Prova till chark och plockmat, grillad kyckling eller liknande. Är sällskapet det rätta spelar maten mindre roll.

Är du istället sugen på en stilla rosé så finns Errázuriz cabernet sauvignon rosé 2014 både på helflaska och halvflaska. Personligen älskar jag halvflaskor, bästa storleken. Inte för mycket, inte för lite. En klassisk, lite torrare rosé som är grym både till mat och prat.