Domaine Laporte

Domaine Laporte är en klassisk Sancerreproducent vars historia letar sig tillbaka till 1850. Den tidigare ägaren René Laporte var under hela 15 år ordförande i apellationen Sancerre, och René var mycket respekterad för sitt hängivna engagemang. Idag är Laporte en av de mest intressanta spelarna i Sancerre, och från och med årgången 2013 är alla deras viner från Sancerre ekologiskt certifierade. Laportes signum och stolthet är vingården Le Rochoy. Med hela 15 ha sammanhållen vingård i bästa läge och på en unik jordmån av flinta skapas ett vin som nått långväga rykte. Domaine Laporte har även vingårdar i Marlborough på Nya Zeeland där de självfallet odlar Pinot Noir och Sauvignon Blanc.

P1010207_low

I april lanserade vi Sancerre Le Grand Rochoy samt två viner från Laportes vingårdar längs Loirefloden. Nu finns ytterligare två Sancerreviner från Laporte i sortimentet, Le Rochoy och Les Grandmontains – båda ekologiska!