Unik vit Bourgogne

Domaine de la Vougeraie Vougeot 1er Cru Le Clos Blanc de Vougeot kommer från det något unika läget Le Clos Blanc de Vougeot. Vingården ligger i anslutning till den legendariska Clos de Vougeot. Den ligger omgiven av röda vingårdar på alla sidor och är i området känd som ”Den Vita Vingården” – en diamant i mitten av rubiner.

Clos Blanc de Vougeot

Redan år 1110 planterades de första vinrankorna av munkarna i Cisterciensorden och här har enbart vita druvor vuxit sedan dess. Trots Franska Revolutionen, då många vingårdar delades upp och såldes, har Le Clos Blanc förblivit en så kallad monopolvingård och den är den enda i sitt slag i Côte de Nuits. Det betyder att hela den tydligt avgränsade vingården tillhör samma ägare. Vingården är ekologiskt certifierad sedan 1999 och sedan 2001 odlar man även biodynamiskt.

 

Vougeraie-Le-Clos-Blanc-de-Vougeot-Monopole-web

Vi har nu fått in en mycket begränsad allokering, endast 120 flaskor, av årgång 2012. Vinet finns tillgänglig för beställning via privatimport.

Vougeot 1er Cru Le Clos Blanc de Vougeot 2012
Pris: 799 kr
Ange WMVOU001 när du beställer

Vänta inte med din beställning!