Trevlig midsommar!

Nu är det bara några dagar kvar till midsommarfestligheterna. Behöver du lite inspiration kring vad ni ska dricka till midsommarmaten? Här kommer några tips på drycker som finns i det fasta sortimentet på Systembolaget.

Midsommar

Prova någon av våra goda öler som sällskap till sillen. Mountain Livin’ Pale Ale passar både till sillen och till det mesta annat på buffébordet. Är du överkänslig mot gluten, eller bara vill ha en riktigt god belgisk ale, är glutenfria Green’s Blond Ale ett bra alternativ.

Ska ni grilla någon typ av kött på midsommar passar ett fylligt rött vin bra. Prova gärna nyheten från Kleine Zalze, en spännande blend med italiensk känsla, eller ekologiska Cinnabar som är som gjord för grillad mat. Lägger ni istället fisk eller vegetariskt på tallriken kan vi rekommendera Kleine Zalzes friska Chenin Blanc, Best Value på Vinordic 2015, eller det lite lättare röda vinet Coteaux Bourguignons som gärna serveras lätt kylt.

Trevlig midsommar önskar vi på Winemarket!