Nyhet! Champagne Besserat de Bellefon

Besserat de Bellefon är ett anrikt champagnehus som grundades 1843 av Edmond Besserat. När sonsonen 1920 gifte sig med Yvonne de Méric de Bellefon, dotter till en nobel Champagnefamilj, fick Besserat de Bellfon sitt nuvarande namn.

Besserat de Bellefon har byggt ett gott renommé för att producera champagner av absoluta toppklass. Genom att kombinera tradition och hantverk med modern innovation och expertis framställer man utmärkta viner, som bidrar till en exceptionell upplevelse mellan fine wine och gastronomi. Största delen av druvorna till vinerna kommer från den egna 25 hektar stora vingården, men man samarbetar även med odlare runtom Champagne för att få tillgång till druvor som ger vinet ytterligare finess och komplexitet.

På 1930-talet fick champagnehuset en utmaning av en lokal krögare att skapa en champagne som passar genom hela måltiden – resultatet blev serien Cuvée des Moines. Dessa är krämiga och delikata i stilen, något som Besserat de Bellefon tillskriver de små bubblorna som är 30% mindre än i traditionell champagne.

Nu hittar du Cuvée des Moines Brut i vårt sortimentet och varje flaska levereras i en snygg trälåda (gäller så långt lagret räcker).

Besserat-de-Bellefon-trälåda