Sydafrikanska ölnyheter från Devil’s Peak

Devil’s Peak Brewing Company grundades som ett svar på den, i deras ögon, endimensionerade ölkulturen i Sydafrika. Målet var att erbjuda öl som man inte hittar någonstans annars i Sydafrika, och samtidigt utveckla sydafrikanernas ölkunskap och intresse. I mars 2012 släppte de sina fyra första öl, den så kallade Founder’s series, lokalt i Kapstaden. Efterfrågan ökade och inom kort fick de flytta till större brygglokaler där de även öppnade sin egen bryggpub, The Taproom. Bryggeriet är beläget mitt i Kapstaden, med utsikt mot Table Mountain och den bergstopp som ligger till grund för bryggeriets namn, Devil’s Peak.

Quaff

Nu kommer Devil’s Peak till Sverige och vi lanserar nu tre öl ur just Founder’s series; en lättillgänglig Golden Ale, en frisk Saison och en kraftfull IPA som bland många anses vara en av Sydafrikas bästa öl.