Brigaldaras toppvin – nu i beställningssortimentet

Nu finns den första årgången av Brigaldaras toppvin Amarone Riserva i Systembolagets beställningssortiment. Vinet är gjort på druvor från de bästa vingårdarna på egendomen och produceras enbart under exceptionella årgångar. Årgång 2007 har fått flera riktigt fina omdömen. Fantastiska 3 glas, Tre Bicchieri, i Gambero Rosso, Grande Vino i Slow Guide 2015 och 95+ från Wine Advocate som skriver:

”The beautiful 2007 Amarone della Valpolicella Riserva San Floriano already shows the sheer magic of bottle-aging with touches of leather, spice and dried fruit that play perfectly off one another. The wine is so incredibly lively and bright in the mouth: it is teaming with vitality and energy. Dark notes of tar and resin make appropriate background tones. This is a masterpiece Amarone that still has a long way to go.”
– Wine Advocate, november 2013

Tillgången är begränsad.