Litet parti från Laporte

I fredags släpptes ett antal småpartier på Systembolaget och i detta släpp hittar du Pouilly-Fumé La vigne de Beaussopet från Domaine Laporte. La Vigne de Beaussopet är en 1,25 hektar stor vingård vars historia går så långt tillbaka som till 1492. Jordmånen är rik på flinta och här odlas enbart Sauvignon Blanc på gamla vinstockar. Den flintrika jord tillsammans med en låg skörd och delvis lagring på fat, ca 30% av produktionen, ger ett komplext och rikt vin.

Pouilly_Fumé_-_Laporte_Estate_-_Wines_of_Sancerre_and_Pouilly-Fumé

Endast 900 flaskor finns tillgängliga av årgång 2010. Finns inte vinet i en butik nära dig kan du enkelt beställa det via Systembolagets hemsida eller i butik.

 

974599

Ett friskt vin som kombinerar finess och komplexitet. Aromatisk doft med toner av svartvinbärsblad och citrus. Rik och balanserad smak av fat, mineral, persika och citrus. Utmärkt till fisk och skaldjur samt till rätter av ljust kött.

Artnr: 98026
Pris: 229 kr

Till Systembolaget