Internationellt prisregn över Kleine Zalze

Flera av Kleine Zalzes viner har tagit hem fina priser på senaste tiden. Som vinproducent är de kända för sina välgjorda vita viner, framförallt på Chenin Blanc och utmärkelserna visar att kvaliteten håller genom hela sortimentet, från Cellar Selection till Family Reserve.

LiaiseLR

Nu senast har Cellar Selection Chenin Blanc 2015 tagit hem utmärkelsen ”Best of Show – South African White” tillsammans med en guldmedalj på Mundus Vini. Även Family Reserve Cabernet Sauvignon 2010 fick en guldmedalj.

Tidigare i år utsågs det vita toppvinet Family Reserve Chenin Blanc 2013 till ”Best White Wine” samt tog hem Grand Gold Medal på Concours Mondial de Bruxelles. Det var andra gången någonsin som ett vin från Sydafrika har placerat sig så bra. I samma tävling fick även Family Reserve Cabernet Sauvignon 2010 Grand Gold Medal och Vineyard Selection Cabernet Sauvignon 2012 tog hem en Gold Medal. Vineyard Selection Chenin Blanc 2014 vann guld på årets Michelangelo International Wine & Spirits Awards och blev utnämnd till ”Best Chenin Blanc” på Old Mutual.

Ägare Kobus Basson säger:

‘We are so thrilled with this news – these awards are a true testament to the intricate attention to detail and passion that goes into each and every drop of wine we create. There is a clear and consistent vision that follows through, a golden thread across all our wines. What really makes this of such importance to us, is that our range of quality wines can be shared and enjoyed by the entire market of wine-lovers – no matter the budget or style preference.’

Vi hoppas på att få tag i en liten allokering av den eftertraktade Family Reserve Chenin Blanc 2013 framöver.