Gnocchi – med en nordisk twist!
Gnocchi – med en nordisk twist! Renskav samt ramslök- och persiljepesto bidrar med nordiska smaker till en traditionella italienska rätten. Servera gärna med Toscanaren Petra Quercus Maremma som med sin friska fruktighet och komplexitet gör sig bra till just vilt.
Gnocchipytt med renskav samt ramslök- och persiljepesto
Ingredienser (4 portioner)
Ramslöks- & persiljepesto:
1 kruka persilja
2 dl färsk ramslök (eller 1 dl hackad ramslök inlagd i olja)
0,5 dl mandel
0,75 dl riven västerbottenost
2 msk kallpressad god rapsolja
(2 msk neutral olja, utesluts om ramslök i olja används)
Salt och vitpeppar efter smak
Gnocchipytt:
800 g gnocchi
400 g älgskav eller renskav eller gärna souvas (rökt skav)
2 gula lökar
Smör/olja
Salt och peppar
Cocktailtomater
Peston – Mixa ihop alla ingredienser till ramslöks- & persiljepeston och smaka av med salt och peppar. Tillsätt gärna mandeln mot slutet om du vill ha lite struktur i peston med bitar av mandeln.
Gnocchipytt – Strimla löken. Klyfta cocktailtomaterna. Hetta upp en stekpanna med smör/olja. Fräs lök med skav (eller souvas). Lägg åt sidan. Hetta upp pannan igen med olja/smör och fräs gnocchi tills den blir lite knaprig på ytan. Blanda i skav/lök och smaka av med salt och peppar. (Använder du souvas behöver du inget salt, då den redan är kraftigt saltad). Blanda i klyftade cocktailtomater.
Servera pytten med ramslöks- & persiljepesto.
Recept från Ecoviva
Foto: Emma Mattsson