Lammfärsfyllda zucchini med fetaost och mynta

Prova detta kryddiga recept när du börjar tröttna på julmaten :) Smakrika Vineyard Selection Sangiovese Cabernet Sauvignon från Kleine Zalze passar utmärkt att dricka till. Italiensk druva i sydafrikansk tolkning – elegant, fruktig och lite kryddig.

recept_lammfarsfylld_zucchini-1200x660

Ingredienser:
(för 4 portioner)

4 små zucchini
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
½ tsk mald kanel
1 msk olivolja
250 g lammfärs
1 dl passerade tomater
75 g fetaost
2 msk färsk mynta, hackad
2 msk gula russin
salt och nymald svartpeppar

Till servering:
2 dl god naturell yoghurt
1 granatäpple
mynta- och/eller korianderblad

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär zucchinin i två delar på längden. Gröp ur kärnorna med en tesked och släng. Lägg succhinin med kupiga sidan ner i en smord form och baka i ugnen 15-20 minuter tills de är mjuka. Hacka och fräs lök, vitlök i olivolja tillsammans med kryddorna utan att det tar färg. Smula i färsen och bryn den lätt. Häll i tomaterna låt det sjuda ihop 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Smula i fetaosten och rör i myntan och russinen. Fördela lammfärsröran på den bakade zucchinin och låt det gå i ugnen ytterligare 5 minuter. Garnera med ringlad yoghurt granatäpplekärnor och mynta- och/eller korianderblad.

Smaklig måltid!

Recept: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom