Nyårskrönika 2015

Ännu ett år är till ända, och lilla Winemarket är inte så litet längre tack vare många trogna och entusiastiska kunder! Det är otroligt att vi startade för bara tre år sedan, och att vi nu redan tillhör landets mer betydande importörer av vin. Eftersom vi vill kunna erbjuda allt ifrån enklare prisvärda viner till exklusiva samlarobjekt kommer vi att fortsätta arbeta med det breda sortiment vi byggt upp. Jag kan tycka att det är otroligt roligt att Winemarket säljer landets mest efterfrågade vita vin på box (Foot of Africa Chenin Blanc, 179 kr) samtidigt som vi är en av få importörer i världen som får en allokering av exempelvis Vérité (3000 kr). Däremellan hittar du vår satsning på Errázuriz från Chile, King Estate från Oregon och mycket annat över hundralappen.

Med våra viner från Gemtree i Australien har vi även skaffat oss en stark position bland ekologiska premiumviner. Bloodstone Shiraz för 119 kr har onekligen blivit en succé.

Under de senaste åren har Italien tagit svenskarna med storm och många andra klassiska europeiska ursprung har en stark efterfrågan. En tydlig identitet och en lång historia gör dessa ursprung till starka varumärken i sig. Att sedan många av världens mest ansedda viner kommer härifrån bekräftar positionen.

Samtidigt utmanar länder som Sydafrika och Chile inte bara med sina mer prisvärda viner. Allt fler upptäcker vilka fynd som finns att göra mellan 100 och 200 kr. Ge det en chans! Errázuriz har redan bevisat att deras viner kan utmana världens främsta med viner som Don Maximiano och Seña. Dyra viner för att vara från Chile men i jämförelse billiga sett till kvaliteten. Kleine Zalze Family Reserve Chenin Blanc 2013 utnämndes nyligen till ”bästa vita vin” vid Concours Mondial de Bruxelles. Verkligen imponerande!

Jag skulle kunna fortsätta skriva metervis om mina favoriter men jag får nog nöja mig med att tacka alla våra kunder för året som gått. Jag passar på att tipsa om mina favoriter just nu.

Ett riktigt gott nytt år önskar jag er alla!