Bästa vita vinet – nu i Sverige

Vi har lyckats få en liten tilldelning på 120 flaskor av det vin som blev utsett till Best White Wine och fick Grand Gold Medal på Concours Mondial de Bruxelles 2015 – Kleine Zalze Family Reserve Chenin Blanc. Endast 120 flaskor kommer till Sverige av denna utmärkta årgång.

Kleine Zalze är välkända för sina välgjorda Chenin Blanc-viner och Family Reserve är det mångfaldigt belönade toppvinet. Guld på både Veritas Wine Awards och Old Mutual Trophy Wine Show, Diamond Award på Winemakers Choice Awards – några av de andra utmärkelser vinet fått ta emot.

KZ Family Ch

Assisterande vinmakare RJ Botha berättar mer om vinet:

”A cool microclimate around the grapes meant no direct sun or botrytis. The whole idea and story behind the wine was to create something that was not over-oaked or full of botrytis sweetness. The aim was to produce a wine of pure varietal fruit enhanced with subtile oaking: the result is a silky texture with a structure that retains elegance. The bush vines are vital, not just due to their age, but because each bunch has its own microclimate and as a result, there is significant diversity of flavours in the final wine.”

Vid rätt förhållanden kan vinet lagras i upp till 15 år men är gott att drickas nu.

Om du även vill prova Family Reserve Cabernet Sauvignon 2010 så är det hög tid att beställa nu, endast 30 flaskor kvar i lager. Ett smakrikt och välbalanserat vin som också tog hem Grand Gold i Concours Mondial de Bruxelles 2015.