Dubbelt upp i små partier

I Systembolagets tillfälliga, och ofta exklusiva, nyhetssläpp Små Partier kan man ofta springa på riktiga godsaker och idag är det dags för ytterligare ett släpp. Först ut från Winemarket är Errázuriz hyllningsvin till grundaren Don Maximiano – ett stort vin gjort på druvorna från några av de äldsta vingårdslägena på Errázuriz ägor. Wine Advocates Robert Parker menar att årgång 2013 en av de bästa versionerna av Don Maximiano hittills och ger den 93 poäng. Vinet firar i år dessutom 30-årsjubileum. BÄSTA KÖP! enligt Allt om Vin 17 feb 2016. Endast 120 flaskor släpps på Systembolaget.

Don-Maximiano-4_2013

Den andra lanseringen är den eleganta och friska ekologiska Riesling Grand Cru Pfingstberg från Camille Braun i Alsace. Aromatiskt, fylligt och komplext. Även denna får betyget BÄSTA KÖP! enligt Allt om Vin 17 feb 2016. 600 flaskor släpps på Systembolaget.