Fina fransoser

I det första släppet av Små Partier i mars bidrar vi med två fransoser! En årgångschampagne från Besserat de Bellefon och ny årgång av uppskattad Pouilly-Fumé från Domaine Laporte.

Besserat+Beaussoppet

Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Brut Vintage 2006 är en frisk champagne som legat hela 8 år på jästfällningen och är gjord i en mycket matvänlig stil. FYND! enligt Allt om Vin nr 3 2016, 92 p från Wine Spectator i december 2015 och en silvermedalj på International Wine Challenge 2015.

Pouilly-Fumé La Vigne de Beaussopet 2012 är ett komplext och rikt vin från den 1,25 hektar stora vingården med samma namn. Jordmånen är flintarik och de gamla vinrankorna ger låga skördeuttag, vilket visar sig i detta mineralrika vin med finess som fått två stjärnor från Guide Hachette.