Mina favoriter just nu

Äntligen påsk! Det ljusnar och vi går mot en efterlängtad vår. Påsken är snart här och då passar jag på att tipsa om några personliga favoriter som kan kännas aktuella på påskbordet.

En decembernyhet som fått fin kritik är Kleine Zalze Sauvignon Blanc/Semillon. Våra sydafrikanska vänner har gjort en lysande tolkning av klassisk Bordeaux-blandning. Frisk, elegant och med mycket citrustoner. Kanske en god idé till lax, skaldjur eller gubbröra?

Om du längtar lite extra till sommaren så kan du alltid tjuvstarta med rosésäsongen. Från franska Provence har vi premiumrosén ”Lumière”. Ljusrosa, frisk, stram och med en koncentration av röda bär du inte så ofta möter i just ett rosévin. För personen med lite experimentlusta tror jag att detta vin kan fungera med både sill, fisk och varma rätter. Why not?

Vinmakaren på Errázuriz heter Fransisco Baettig och just nu känns det som om allt han gör blir bra. Vårt lilla projekt med MAX Cabernet Sauvignon har blivit en succé och förutom att den har en ursnygg etikett, så är vinet en perfekt kombination av kraft, smak och elegans. Vi byter i dagarna till årgång 2014 till min stora glädje levererar vinet samma fantastiska kvalitet som 2013.

Sist men inte minst måste jag få rekommendera ett öl. Mountain Livin’ Pale Ale från Crazy Mountain Brewery i Colorado är en given allrounder. Tydligt aromatisk och med bra beska, men inte för tuff så att det kör över andra smaker. Dessutom till ett lite lägre pris än tidigare.

Vårvinterhälsningar från Staffan