Små partier 8 april

I det första släppet av Systembolagets Små Partier i april hittar du en krispig och ekologisk Sancerre, en spännande druvblandning från Chile och så kallad suröl från Somerset!

Le Grand Rochoy från Domaine Laporte är från årgång 2014 ekologiskt certifierad. Druvorna tas från utvalda äldre vinrankor i en av de finaste vingårdarna i Sancerre. Krispigt och elegant med toner av mineral, citrus och vinbär. Anders Fagerström skriver i Sydsvenskan ”Näst intill perfekt sancerre”. 480 flaskor släpps på Systembolaget.

The Blend Collection är ett specialprojekt från Errázuriz där man experimenterar med medelhavsdruvor i olika blandningar för vita och röda viner. Här i en spännande druvblandning med inspiration från södra Frankrike, som sedan första årgången 2009 konsekvent fått höga poäng. Årgång 2012 har bland annat fått 94 poäng från Wine & Spirits och 92 poäng från både Robert Parker och James Suckling. FYND enligt Dina Viner Professional. 360 flaskor släpps på Systembolaget.

Från det innovativa bryggeriet The Wild Beer Co kommer uppfriskande Sleeping Lemons, en Gose med en twist. Gose är en tysk veteöl som traditionellt bryggs med koriander och salt, men här använder de istället citroner inlagda i salt och citronsaft. Resultatet är syrligt och citrusdoftande med fin sälta i avslutet – ett härligt komplement till fiskrätter men lika god på egen hand. 3000 flaskor släpps på Systembolaget.