Välkommen Moncaro!

Nu kommer det ett efterlängtat tillskott hos Winemarket i form av välkända Moncaro. Vi är så klart väldigt stolta över att få välkomna detta klassiska vinhus. Det natursköna Marche är inte italiens mest kända vinregion, men härifrån kommer några av landets bästa vita viner gjorda på druvan Verdicchio. Friska, fruktiga och fräscha stilar är typiskt på vitvinsidan och den mycket mångsidiga Verdicchiodruvan ger dig allt ifrån prisvärda vardagsviner till högklassiga och eleganta alternativ. Det är främst i norra Marche runt staden Jesi som Verdicchion odlas. Apellationen heter Verdicchio di Castelli di Jesi och på Systembolagets hyllor finner du två mycket populära viner; Verdicchio på box och Verdicchio EKO på flaska.

12771658_969242503164441_6193788735531098733_o

De två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Vinerna är i regel kraftfulla och druvorna som används är Montepulciano och Sangiovese. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation.

Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien. I ordinarie sortiment på Systembolaget hittar du Dragunera Syrah på box. Ett rejält rödvin från det soliga Sicilien. Något för sommarens grillmat!

Vi kommer att prata mycket om Moncaro framöver och presentera flera viner efter hand. Vi hoppas att du kommer att uppskatta Moncaro!