Ny årgång från Domaine de la Vougeraie

Nu lanserar vi viner från Domaine de la Vougeraies årgång 2013. Gevrey-Chambertin Rouge 2013 och Nuits-Saint-Georges Premier Cru Les Damodes 2013 finns nu tillgängliga i beställningssortimentet och på fredag 6 maj släpps ett begränsat antal av Terres de Famille 2013 i Systembolagets Små partier.

Bottles2_beskuren

Domaine de la Vougeraie har förmånen arbeta utan kompromisser och helt utifrån sina visioner. Vinhuset i byn Premeaux Prissey ägs och drivs av familjen Boisset och det första vinet med namnet Vougeraie lanserades 1999. Under 1990-talet köptes en rad olika toppvingårdslägen i både Côte de Nuits och Côte de Beaune. 1994 påbörjade man en omdaning mot ekologisk odling och dag är alla viner biodynamiskt odlade och ekologiskt certifierade. Bourgogne har över 4000 registrerade vinproducenter, och bland vinmänniskor är det välkänt att du måste ha bra koll på vilka som är bra och dåliga producenter i denna region. Men bland alla dessa ofta väldigt små producenter finns några av världens mest ansedda gårdar. Domaine de la Vougeraie tillhör utan tvekan detta toppskikt. Vinmakare Pierrre Vincent har tagit hem titeln Red Winemaker of the Year i International Wine Challenge både 2010 och 2014.

IWCAwards_1277