Raymond Vineyards – kraftfullt från Napa
Nu välkomnar vi Raymond Vineyards som ny producent. Vinhuset har sina rötter i Napa Valley sedan 1930-talet då Roy Raymond Sr kom till området. Han började arbeta som alltiallo på Beringer Winery och gifte sig efter några år med Martha Jane Beringer, vars familj ägde vinhuset. Roy arbetade med en mängd olika uppgifter på Beringer fram till 1970 då han tillsammans med sina söner Walter och Roy Jr startade Raymond Vineyards. 1974 producerades det första vinet och vinhuset blev snabbt erkända för sina balanserade, eleganta och kraftfulla viner. 1989 såldes vineriet till det japanska bryggeriet Kirin och 2009 köpte familjen Boisset egendomen, med målet att återigen bli en av Napas främsta producenter.
Raymond har idag över 120 hektar vingårdar och sedan 2010 påbörjades arbetet mot att konvertera utvalda vingårdar till biodynamisk och ekologisk odling. Idag är ungefär 35 hektar certifierade. Övriga vingårdar odlas med hållbarhet i fokus och man försöker efterleva Jean-Charles Boissets vision att lämna efter sig frisk och stark jord till nästa generation.
Idag hittar du fyra viner från Raymond i beställningssortimentet.