Elegant Chardonnay från Aconcagua

Fredag 5 augusti släpps 2400 flaskor av Errazuriz Aconcagua Costa Chardonnay i Systembolagets Små partier. Vinet kommer från den kustnära vingården Manzanar, endast 12 km från Stilla havet. De svala vindarna i kombination med en stor mängd sol skapar utmärkta odlingsförhållanden för Chardonnay. Jordmånen är rik på skiffer vilket ger vinerna en fin mineralitet. Till jäsningen används enbart vilda jästsorter och den sker på franska ekfat där vinet sedan får vila på jästfällningen i 11 månader.

AconcaguaCostaChardonnay

Sofia Ander på DinVinguide.se skriver:
”Mineraler, fräschör och balans är en fin sammanfattning av denna chilenska chardonnay från Errazuriz. Elegant och krispigt med fina smaker av nötter och gul frukt. Drick, eller följ utvecklingen de närmaste fem åren.”

Prova gärna till grillad fisk eller lättare rätter av ljust kött.