Eleganta Pinot Noir

Idag är det den internationella Pinot Noir-dagen, och det är värt att firas. Pinot Noir ger viner som passar utmärkt såhär under sensommaren med kryddiga, mjuka och bäriga smaker. Druvan prisas ofta för sin elegans, finess och förknippas oftast med franska Bourgogne och Champagne. Missa dock inte att länder som Nya Zeeland och USA också producerar utmärkt Pinot Noir.

IMG_0883

Vill du prova franska viner gjorda på druvan kan vi tipsa om en klassisk bubblande rosé från Camille Braun och en bärig Bourgogne från Domaine de la Vougeraie, båda är  ekologiska och biodynamiskt odlade. Är du istället nyfiken på andra ursprung kan du prova det eleganta vinet från Errázuriz eller Acrobats mångsidiga Pinot Noir från Oregon, en vinregion som är känd för just riktigt bra Pinot Noir.