Salsiccia med Pappardelle

Nu när de flesta är tillbaka på jobbet och hösten närmar sig passar det bra med en smakrik och snabblagad rätt, denna innehåller gryniga korvar som är mättande och blir goda i en pastasås. Ett fruktigt rött vin med viss fyllighet blir gott till, prova Sicilianska Dragunera Syrah.

parpadelle_med_salsicciaIngredienser:

500 g pappardelle, fettuccine eller annan bandpasta
250 g grynig, färsk italiensk korv, t.ex. salsiccia
4 tomater
½ gul lök, finhackad

1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
5 basilikablad, strimlade

4 msk olivolja
salt
svartpeppar
riven parmesanost

Förberedelser och tillagning:

1. Dra skinnet av korven och skär den i små bitar. Dela tomaterna och skär dem i små bitar.
2. Värm upp oljan i en gryta och bryn korven och all lök. Tillsätt tomat och basilika och låt såsen sjuda under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och häll över i grytan med korvblandningen. Rör om noga.
4. Servera salsicciasåsen och pastan med den nyriven parmesanost.

Recept och styling: Jonas Larsson
Foto: Anders Bergersen