50 år av kvalitet och innovation!

Klassiska Moncaro väljer Sverige för att lansera sin nya retroserie av ekologiska viner. Först ut är en härligt druvtypisk Sangiovese med doft av körsbär, hallon och färska örter. Vinet  ger dig en tydligt fläkt av det italienska vinarvet och är ekologiskt. Vinmakaren Giuliano d’Ignazi har provat sig fram med druvor från vingårdar i hela Marche för att få fram ett både druvtypiskt och modernt vin förankrat i Moncaros stolta tradition.

Rödvinerna från Moncaro är i regel kraftfulla och druvorna som används är Sangiovese och Montepulciano. Moncaro har tillgång till över 1400 hektar vingårdar och är en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller teknik och innovation, respekt för natur och hållbar odling är viktigt för Moncaro.  1980 började de arbeta med att konvertera vingårdarna till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder.

Prova Moncaro Sangiovese Organic till rätter av kött, pasta och pizza.