Superripasso från Brigaldara
Namnet Brigaldara återfinns i skrifter så tidigt som 1260 och gården har varit i familjen Cesaris ägo sedan 1929. Då användes marken för kultivering av druvor och oliver men också för produktion av frukt och sädeslag. Under 1960 och 1970-talen gjordes ägorna om och familjen valde då att fokusera på odling av vinrankor och oliver. Ägaren, Stefano Cesari, är en mycket respekterad person i Valpolicella och det är inte utan anledning Brigaldara uppnått något av en kultstatus bland amaroneälskare. Med sin tydliga finess har det familjeägda vinhuset en särpräglad stil.
Den berömda amaroneproducenten tar ripasso till nya höjder med denna supervariant av en redan mycket populär vinstil. Genom att använda en stor andel frukt som vanligtvis endast går till produktionen av amarone har Brigaldara skapat en unik kombination av kraft och elegans. 2014 är utan tvekan den bästa årgången Brigaldara hittills tillverkat av sin ripasso. Genom att ta druvor från odlingarna på hög höjd har kvaliteten lyfts ytterligare. Vinet har en intensiv doft av mörka bär, kaffe och choklad. Det är fylligt och smakrikt med toner av körsbär, plommon, ekfat och en lång, komplex eftersmak. Brigaldara Ripasso Superiore har en imponerande lagringspotential på minst fem år men är fantastiskt att dricka redan nu.