Grilla på valborg

För många av oss hör valborgsmässofirande och grillning ihop. Vad sägs om att servera en trerättersmiddag där alla rätter är grillade? Eftersom det inte går att förbereda tillagningen av rätterna så är det bästa att hålla det enkelt, för att kunna umgås så mycket som möjligt.

Varför inte börja middagen med grillad romansallat, ädeloströra och valnötter? Röran gör du enkelt på crème fraîche, smulad ädelost, majonnäs och kryddor efter smak. Grilla sallaten så att den får fina grillränder, klicka på cremen och strössla över nötterna. Till det kan du servera ett ett friskt vin som Raymond R Collection Chardonnay eller Acrobat Pinot Gris.

Håll varmrätten enkel genom att servera en grillad köttbit med en fräsch potatissallad gjord på de färska örter du har att tillgå, en god olivolja, salt och peppar. Servera ett fylligt vin till, som Brigaldara Ripasso Superiore.

Gör desserten med grillad frukt och en god glass. Frukt som jag tycker passar bra på grillen är persika, ananas, äpple och päron.

Ha en härlig kväll med studentsånger, vackra brasor och god mat!