Viner att fortsätta kvällen med

När det doftar ljuvligt från grillen och alla instinktivt samlas runt bordet, redo att ta för sig och hugga in. Då är det dags att hälla upp något av följande viner

Tuscarello, 2017. Vinet som är perfekt till klassiskt grillad mat; entrecôte med örtsmör eller salvia- och vitlöksmarinerade lammkotletter, med tillbehör av fransk potatissallad, grillade tomater och sparris, och en generös grönsallad. Tuscarello är ett fylligt och kryddigt vin gjort på huvudsakligen sangiovese som backas upp av merlot. Fatlagring bidrar till den fina strukturen och ger också rostade toner som lyfter det grillade köttet.

Brigaldara Ripasso Superiore, 2018. Till kött där du valt en kraftig och smakrik kryddning passar det här vinet riktigt fint. Till exempel om du använder en marinad eller dry rub med kaffe, choklad, kryddpeppar eller lagerblad. Vinets komplexa toner av körsbär, vildhallon och russin, svartpeppar, vanilj och viol möter sådana smaker perfekt. Vinet har en tydlig struktur i och med sin fina syra men är inte alltför strävt varför detta ackompanjerar både nöt och lamm med röd kärna, men även fläsk och vildsvin.

VDR, 2015. Vinet du väljer om du grillar fläsk och använder BBQ-såser med söta eller heta inslag. Det kan göra vinvalet svårt men VDR klarar utmaningen. Vinet är tekniskt sett torrt men druvorna petit verdot och peitit sirah, som har mognat i Kaliforniens många soltimmar ger här ett vin packat med mogen frukt. Vinet är tack vare sin fylliga smak också riktigt bra till vegetariska grillade rätter; grillade fyllda paprikor, grillad aubergine eller majs, svamp eller halloumi.

Errázuriz Max Reserva Chardonnay, 2018. Fruktigt och elegant och med sina toner av mogen citrus, äpple, ananas och ett rostat inslag från franska fat är vinet som klippt och skuret för hel grillad laxsida, grillspett av fisk, skaldjur och grönsaker, eller för den delen till grillad kycklingfilé med pasta- eller potatissallad.