Härliga sommarviner i butik och på beställning

Här nedan listar vi några fina sommarviner ur vårt sortiment. Viner som vi själva gärna har på lut hemma eftersom de passar fint till sommarens olika tillfällen. Här finns vin både för då du vill dricka ett glas vin som är gott bara som det är och som passar många smaker, men också viner för den kräsne gommen och för då du vill dricka något utöver det vanliga. Ett av vinerna finns i ett stort antal butiker runt om i landet, de tre övriga beställer du enkelt i butik eller på systembolaget.se.

Moncaro Organic White kommer i praktisk och klimatsmart en och en halvliters-box och är ditt fruktiga, charmiga och superpigga alternativ som passar till det mesta i sommar. Uppskattat av de flesta, passar många smaker. Givet till sommarfesten, och ett trevligt alternativ att ha tillhands för sommarens tillfällen. Finns i ett stort antal butiker runt om i landet. Artikelnummer 6648.

Domaine de l’Enclos Chablis, 2018 är för dig som älskar chablis och som gärna upptäcker något utanför Systembolagets standardsortiment. Det här är en mineralisk, krispig och stiltypisk chablis men som skiljer sig från många genom att den här är framställd med minimal intervention. Beställ på artikelnummer 75504.

Kleine Zalze Vineyard Selection Chenin Blanc, 2018. Älskar du druvan chenin blanc? Speciellt när den gör sig så bra som i Sydafrika, ja då är det här vinet för dig! Fylligt, väldigt gott och makalöst matvänligt. Beställ på artikelnummer 74931.

Crossbarn Sauvignon Blanc, 2017 är ett vin du måste prova om du fascineras av det nya Kalifornien, det som idag rymmer så oändligt mycket mer än vinerna som gjorde regionen känd för några decennier sedan. Paul Hobbs som är vinmakaren bakom Crossbarn, hyllar sin uppväxt och sin familjs odlartradition i New York State. Idag tillämpar han den i Kalifornien och ger oss viner som visar på hans alldeles egna uttryck. Beställ på artikelnummer 50400.