Bistro Lamb Burger perfekt match till Odd Lot Petite Sirah Petit Verdot
Bistro Lamb Burger
Hamburgare:
– 1 msk solrosolja eller annan olja som tål hög värme
– 500 g lammfärs
– ca ½ tsk var av salt, peppar och vitlökspulver
– 3 msk hackad persilja
Dragonaioli:
– 2 dl majonnäs av god kvalitet
– ca 2 msk pressad citron eller efter smak
– ca ¼ tsk var av salt och svartpeppar
– 3 msk hackad, färsk dragon
För montering:
– 4 hamburgerbröd av briochetyp
– ägg sunny side up, 4 stycken
– ruccola
– tunt skivad rödlök
1. Blanda ingredienserna till lammburgaren i en skål. Forma till burgare.
3. Blanda majonnäs, dragon och hälften av den pressade citronen i en skål, blanda väl. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mera av den pressade citronen. Ställ kallt medan du steker burgarna.
2. Hetta upp en stek- eller grillpanna till drygt medelvärme. Hetta upp oljan och lägg därefter i burgarna en i taget. Stek i 3-4 minuter per sida. Lyft bort burgaren från värmen.
3. Rosta eller grilla den skurna sidan av brochebröden lätt.
4. Bygg din burgare enligt följande:
Bröd, rödlök, dragonaioli, ruccola, burgare, stekt ägg, bröd.
5. Hugg in.