När innehållet räknas

Vad menar vi med det? Jo, vi tar innehållet på allvar. Vi söker upp de nya stjärnorna på vinhimlen och berättar historien om anrika vinproducenter.
Urvalet är resultatet av många års erfarenhet och ett stort internationellt kontaktnät inom vinhandeln.

På nätet

Winemarket har ett stort sortiment av vin i Systembolagets beställningssortiment. Du beställer det du vill ha till din närmaste butik. Enkelt, eller hur?

På hyllan

Winemarket har även ett stort sortiment av vin på hyllorna i många av Systembolagets butiker. Finns inte din favorit på hyllan? Då beställer du det enkelt till din närmaste butik.

Vårt team

En blandning av erfarenhet, kunskap, nyfikenhet, driv och givetvis passion för vin. Det är Winemarket.

Staffan Dahlgren

Staffan Dahlgren

VD och grundare – Staffan har mångårig erfarenhet från den internationella vinhandeln. Som affärschef och marknadschef på två av landest mest tongivande vinimportörer har Staffan arbetat med flera respekterade och framgångsrika varumärken.

Julia Bergmark

Julia Bergmark

Kommunikationsansvarig – Julia arbetar på Winemarket sedan december 2013. Hon har tidigare arbetat med bland annat grafisk produktion och har närmast studerat kommunikation på Södertörns högskola.

Johan Lovén

Johan Lovén

Purchasing Director – Johan arbetar på Winemarket sedan december 2014 och har lång erfarenhet inom vinbranschen med inriktning på främst produktutveckling. Johan har även många års erfarenhet från restaurang och är utbildad sommelier.

Anna Rosander

Anna Rosander

Product Manager – Annas vinintresse startade när hon jobbade på lyxyachter på franska rivieran. Hon har en kandidatexamen i kommunikation från Stockholms universitet och är utbildad sommelier.

Agneta Söderpalm Appelblad

Agneta Söderpalm Appelblad

PR- och Innehållsansvarig – Agneta arbetar för Winemarket sedan 2020 och har varit i vinbranschen sedan 2013. Hon har studerat enologi vid UCLA i Kalifornien, har sommelierexamen från Restaurangakademin och magisterexamen i Informatik från Göteborgs Universitet. Dessutom har hon ett stort intresse för mat.

Sara Hedlund

Sara Hedlund

Produktkoordinator - Sara har arbetat hos Winemarket sedan augusti 2022. Hon har alltid haft ett stort intresse för dryck och mat och har jobbat i vinbranschen sedan 2016. Hon har gått utbildning WSET level 1 & level 2.

Martina Nordström

Martina Nordström

Logistikchef (föräldraledig) – Martina arbetar på Winemarket sedan juli 2013. Hon fick sin magister i ekonomi 2008 och har arbetat med logistik inom dryckesbranschen sedan dess.

Marcus Andersson

Marcus Andersson

Logistik – Marcus arbetar på Winemarket sedan juni 2021. Efter avslutad logistikutbildning 2017 har han jobbat med transportplanering bland annat inom hållbara tågfrakter.

Helena Lagergren

Helena Lagergren

Ekonomi – Helena arbetar på Winemarket sedan augusti 2013. Hon har erfarenhet inom vinbranschen sedan 2006 och innan dess har hon arbetat inom bland annat IT och konfektion. Helena är civilekonom med en magister i företagsekonomi från Stockholms Universitet.

Carlo Russo

Carlo Russo

Säljchef

Frida Franchell

Frida Franchell

Media manager (föräldraledig) - frida.franchell@vivagroup.se.

Mikael Sundström

Mikael Sundström

Hållbarhetsdirektör – Mikael arbetar för Winemarket sedan januari 2018 och har mångårig erfarenhet av hållbarhet, kommunikation och myndighetskontakter från Pernod Ricard. Mikael är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.

Caroline Strindmar

Caroline Strindmar

Hållbarhetschef – Caroline arbetar på Winemarket sedan oktober 2021. Hon är miljövetare, med över tio års erfarenhet av hållbarhetsfrågor i besöksnäringen, på bland annat Nordic Choice Hotels och Visita.