Bjud på din egen vinglögg på glöggfesten. Här bjuder vi på vårt recept!
Hemmagjord vinglögg
1 flaska rött vin, förslagsvis något fruktigt och smakrikt som t.ex Foot of Africa Cabernet Sauvignon
1,5 dl socker, ta mindre socker om du föredrar en torrare glögg
Kryddor efter smak:
1 bit torkad ingefära
1-2 kanelstänger
6 st hel kryddnejlika
0,5 tsk kardemummakärnor
1-2 bitar pommeransskal
Har du bråttom? Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm försiktigt tills sockret lösts upp Låt det inte börja koka. Mer tid? Låt kryddorna dra i vinet över natten och tillsätt sedan socker och värm tills sockret lösts upp. Sila sedan bort kryddorna. Om du önskar kan du smaksätta med en skvätt konjak eller god rom innan servering. Servera glöggen med russin och mandel eller en skiva apelsin.