Brigaldara Amarone Case Vecie, 2010

Rött vin · Italien, Venetien

Case Vecie är Brigaldaras stolthet. En specifik vingård på 7,5 ha levererar ett vin i absolut världsklass. Ett elegant kraftpaket som tål att lagras under lång tid. Hela 95 poäng från Wine Advocate för årgång 2009.

399:-

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Brigaldara Amarone della Valpolicella, 2012

Rött vin · Italien, Venetien

Amarone. Svenskarnas kelgris nummer ett. Det finns dåliga och det finns bra Amarone. Brigaldaras Amarone della Valpolicella tillhör de senare och här återfinns all den kraft och balanserade elegans som Amarone gjort sig känt för.   ”Brigaldara har funnits ett tag på den svenska marknaden, men har ännu inte nått den breda uppmärksamhet vinhuset förtjänar. Här […]

299:-

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Brigaldara Amarone Riserva, 2007

Rött vin · Italien, Venetien

Brigaldaras toppvin, gjort på druvor från enbart de bästa vingårdarna på egendomen. 2007 är den första årgången av vinet, som enbart kommer att produceras vid exceptionella årgångar. Vinet har fått 3 glas, Tre Bicchieri, i Gambero Rosso och  omnämnandet Grande Vino i Slow Wine Guide 2015. Wine Advocate gav årgången 95+ och skrev ”This is a masterpiece Amarone”.

749:-

Brigaldara Ripasso Superiore, 2015

Rött vin · Italien, Venetien

Gillar Ripasso men vill uppgradera? Då är denna premiumripasso något för dig. Stefano Cesari vill inte höra talas om begreppet ”miniamarone”. Det här vinet har egna meriter.

139:-

Brigaldara Soave, 2015

Vitt vin · Italien, Venetien

Soave är ett klart underskattat vitt vin från Venetien. Friskt, fruktigt och mångsidigt. Garganega heter druvan. Visste du det?

99:-