Acrobat Pinot Gris, 2016

Ett friskt och mångsidigt vin på Pinot Gris som med sin friska syra och mineralitet passar till många sorters mat. 90 poängfrån Wine Enthusiast ”This wine knocks the flavors out of the park again this vintage..this is a must-have, everyday, goes-with-anything white.” 3600 flaskor släpps i Systembolagets små partier den 4 maj.

129 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Frisk och blommig doft av lime, honung och grapefrukt. Frisk och fruktig smak av lime, päron och gröna äpplen.

Miljöarbete

På King arbetar man genomgående enligt hållbara metoder, både i och utanför vingårdarna. Man använder inga kemiska bekämpningsmedel och man har ett väl utvecklat komposteringsystem för att berika jorden. På egendomen används solenergi för att minska miljöpåverkan och man driver flera program för att främja det lokala djur- och växtlivet.

Varunummer på Systembolaget 96127
Alkoholhalt 13%
Storlek 750 ml
Förslutning Skruvkork
Produktkategori Vitt vin, torrt & smakrikt
Ursprung Oregon, USA
Druvfördelning pinot gris 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Fisk, skaldjur, rätter av ljust kött eller fågel
Kolli 12

Oregon, USA

Oregon ligger i nordvästra hörnet av USA och här dominerar druvan Pinot Noir med drygt 60 % av den odlade ytan men man hittar även druvorna Pinot Gris, Chardonnay, Riesling och Cabernet Sauvignon här. Regionen har ett lite svalare klimat där Pinot Noir trivs utmärkt och man producerar viner i världsklass. Oregon har tre större vindistrikt; Willamette Valley, Umpqua Valley och Rouge Valley.

Se fler produkter från Oregon

King Estate

King Estate grundades utanför Eugene, Oregon 1991 då Ed King fann en bit mark med näringsrik jord som tidigare använts till att odla hö till boskap. Idag rankas King som en av Oregons topproducenter av både Pinot Gris och Pinot Noir. Här brinner man även för miljön och arbetar enligt hållbara principer på sina totalt drygt 400 ha. På egendomen odlar man en mängd olika frukt och grönsaker som används på vingårdens egna restaurang och man producerar även egen honung.

Se fler produkter från King Estate